Головна Новини Політика зовнішня політика В Україні ліквідують Держекоінспекції
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні ліквідують Держекоінспекції

У структурі нового відомства створять 10 міжрегіональних територіальних органів

15 серпня 2019, 10:44 comments1698
Поділіться публікацією:
В Україні ліквідують Держекоінспекції

Кабмін вирішив ліквідувати Державну екологічну інспекцію і створити замість неї Державну природоохоронну службу. Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів.

Міністр екології Остап Семерак додав, що в структурі нового відомства створять 10 міжрегіональних територіальних органів замість 23 підрозділів Держекоінспекції.

"Відсутність належного контролю за порушеннями екологічного законодавства і тотальна корупція – найбільші проблеми в області навколишнього середовища. Точкові реагування на екологічні інциденти – точно не ті методи, які дозволяють системно боротися з браконьєрами і недобросовісними экоинспекторами. Реформа цієї структури назріла давно, але вона не є такою простою, як здається на перший погляд", – заявив міністр.

Чиновник вважає, що потрібно "не тільки змінити назва, але в першу чергу залучити до роботи людей, які дійсно вболівають за навколишнє середовище, та надати їм необхідне матеріально-технічне оснащення". Для цього в 2018 році відомство направило до Верховної Ради законопроект про Державну природоохоронної службі, але депутати його не розглядали.

“Зараз спільно з громадськістю на завершальному етапі робота по законопроекту про державний екологічний контроль, який також передбачає реформування екологічної інспекції", – додали в прес-службі.

Як повідомляло видання "Коментарі", Депутат Маріупольського міськради Максим Бородін звернувся до президента України Володимиру Зеленському з проханням ініціювати дії, спрямовані на поліпшення стану атмосферного повітря.

Відзначається, що экоактивисты міста постійно контролюють викиди з металургійних заводів, але екологічна інспекція не реагує на ці порушення і навіть не має можливості нараховувати збитки і стягувати їх з порушників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!