Головна Новини Політика зовнішня політика Більш ніж 25 000 жителів ОРДЛО вже отримали російське громадянство
commentss НОВИНИ Всі новини

Більш ніж 25 000 жителів ОРДЛО вже отримали російське громадянство

Всього заявниками на отримання російських паспортів стали 60 тисяч українців

16 серпня 2019, 07:37 comments1644
Поділіться публікацією:
Більш ніж 25 000 жителів ОРДЛО вже отримали російське громадянство

В Міністерстві внутрішніх справ Російської Федерації заявляють, що російське громадянство вже отримали 25 000 українців, які проживають в Донецькій і Луганській областях. Про це заявила керівник Головного управління з питань міграції МВС РФ Валентина Казакова, передає "Українська правда".

"На сьогоднішній день мешканці окупованих територій Луганської та Донецької областей подали понад 60 тис. заяв на отримання російських паспортів", — зазначила чиновниця.

За її словами, із зазначених громадян, громадянство РФ отримали вже понад 25 тис. чоловік.

Казакова також додала, що в МВС Росії мають намір збільшити штатну чисельність міграційних підрозділів "через наплив бажаючих отримати російське громадянство".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло у тому, що офіційна Москва розпорядилася спростити процедуру отримання громадянства РФ для жителів тимчасово окупованій території Луганської і Донецьких областей, що включає і закордонні паспорти. Сам президент Росії Володимир Путін заявив, що дане рішення не має під собою жодного політичного підґрунтя, а несе виключно гуманітарні функції.

"У нас немає ніякого бажання створювати проблеми нової української влади, але терпіти ситуацію, при якій люди, що проживають на території цих "Донецької" і "Луганської" республік, взагалі позбавлені яких би то не було цивільних прав, це вже переходить межі з точки зору прав людини , — сказав Путін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!