Путін прилетів до Парижу на зустріч з Макроном

Очікується, що в рейтингу тем для обговорення Макрона і Путіна питання Донбасу займають одне з головних місць

19 серпня президент Російської Федерації Володимир Путін прибув до Франції з офіційним візитом до свого французького колеги Еммануеля Макрона, про що повідомлялося заздалегідь. Про це передає видання "Главком".

Відзначається, що зустріч двох президентів відбудеться на півдні Франції, в літній резиденції глави французької держави Форт де Брегансон біля села Борм-ле-Мімоза.

Згідно приписам Єлісейського палацу, Макрон з Путіним обговорять напруженість навколо ядерної програми Ірану і конфлікт в Сирії.

Зустріч була призначена після того, як на початку серпня президент України Володимир Зеленський закликав Путіна "вплинути" на підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі, щоб зупинити війну. Наполягаючи на тому, що мир Україні можна повернути тільки шляхом дипломатії, Зеленський також закликав до нового раунду переговорів в "нормандському форматі".

Нагадаємо, раніше портал "Комментарі" повідомляв про основні теми, які сьогодні повинні обговорити Емануель Макрон і Володимиру Путін. Незважаючи на те, що візит російського президента дійсно ініціювало звернення президента Володимира Зеленського, українське питання і тема Донбасі не буде єдиною і основною.

Відзначимо, що ще 19 липня відразу після загостреної ситуації під час "хлібного перемир'я" на Донбасі загинуло четверо військових, президент Франції зв'язався з Володимиром Путіним в телефонному режимі.