Головна Новини Політика зовнішня політика Зустріч Путіна і Макрона - очікування і реальність: думки експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Зустріч Путіна і Макрона - очікування і реальність: думки експертів

Лідери РФ і Франції обговорять ситуацію на південному сході України. Політологи поділилися своїм баченням переговорів Путіна і Макрона

19 серпня 2019, 11:58 comments2146
Поділіться публікацією:
Зустріч Путіна і Макрона - очікування і реальність: думки експертів


Сьогодні, 19 серпня, в Парижі відбудуться переговори президентів Франції та Росії. Планується, що Макрон і Путін обговорять врегулювання ситуації на Донбасі. Чого чекати від цієї зустрічі, виданню "Коментарі" розповіли експерти.

"Путін точно буде говорити, що ключі для вирішення проблеми конфлікту на Донбасі — не в Москві. І судячи з усього, цю аргументацію колективний Захід починає сприймати. Що погано для України, — зазначає політолог Андрій Золотарьов. — Слід очікувати, що не тільки Макрон, але і Меркель з Трампом будуть тиснути на Зеленського в плані виконання "Мінська" і якнайшвидшого врегулювання ситуації на Донбасі".

Експерт підкреслює, що ціни для Заходу завжди були вище цінностей. Особливо для Німеччини і Франції, які є найбільшими торговими партнерами Росії.

"Тому, власне, мова може йти не стільки про посилення, скільки про ослаблення санкційного тиску на РФ, — продовжує Золотарьов. – Ми бачимо, що європейці все більш явно схиляються до часткового демонтажу санкцій".

Золотарьов також упевнений, що більша частина переговорів, що стосуються Донбасу, залишиться "за лаштунками".

Політолог Кирило Молчанов вважає зустріч Путіна з Макроном в плані українського питання своєрідною звіркою годин.

"Це термін з епохи "холодної війни", коли лідери країн зустрічалися, обмінювалися думками, але ніяких зрушень не було, — пояснює Молчанов. — Макрон і Путін обміняються думками щодо персональних розмов із Зеленським (як вони його зрозуміли і сприйняли). Але без участі української сторони жодних зрушень по Донбасу бути не може".

За словами Молчанова, президенти РФ і Франції висловлять загальну канву підтримки безальтернативності мінських угод як плану врегулювання конфлікту на Донбасі. А також, можливо обмовлять проведення зустрічі в "нормандському форматі" (Україна, Росія, Німеччина, Франція) до кінця 2019 року. На більше, вважає експерт, розраховувати не доводиться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Комментарии"
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!