Головна Новини Політика зовнішня політика Посольство США закликало Росію негайно припинити війну на Донбасі
commentss НОВИНИ Всі новини

Посольство США закликало Росію негайно припинити війну на Донбасі

У київському американському посольстві позначили роль Кремля у кровопролитній війні

19 серпня 2019, 13:19 comments2636
Поділіться публікацією:
Посольство США закликало Росію негайно припинити війну на Донбасі

Посольство Сполучених Штатів Америки в Україні заявило, що Кремль контролює насильство на Донбасі і закликає негайно зупинити агресивну, окупаційну політику. Про це дипломати написали на офіційній сторінці посольства в Facebook.

"Сьогодні, у Всесвітній день гуманітарної допомоги, наші думки линуть до мільйонів мирних жителів, які страждають через конфлікти, в тому числі на Донбасі і в Криму. Кремль контролює насильство на сході України і повинен негайно припинити агресію", — підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні авторитетне видання The Guardian опублікувало нові докази участі російських військ у боях під Іловайськом. Британські дослідники опублікували інформацію про танки Т-72Б3, які перебували в той час тільки на озброєнні РФ і застосовувалися в боях під Іловайськ. Така модель танка була кілька разів зафіксована поблизу Іловайська в серпні-вересні 2014 року.

"Оскільки Росія заперечує будь-яку причетність до подій на Донбасі, встановлення відповідальності Москви ... є ключовим для судових справ. У зв'язку з цим Європейський центр захисту прав людини (EHRAC), який допомагає заявникам подати справу в ЄСПЛ, доручив Forensic Architecture зібрати переконливі докази участі Росії в боях під іловайськ. докази включають в себе численні супутникові знімки російських збройних автоколон на території України і фіксацію нової моделі танка Т-72Б3, яка на момент бою експлуатувалася тільки російськими збройними силами", — пише видання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!