Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, що будуть обговорювати на саміті G7
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що будуть обговорювати на саміті G7

Зустріч "Великої сімки" відбудеться у Франції 24-26 серпня

21 серпня 2019, 08:55 comments2110
Поділіться публікацією:
Стало відомо, що будуть обговорювати на саміті G7

На саміті 24-26 серпня лідери країн "Великої сімки" обговорять проблематику гендерної рівності.

"Понад 2,5 млрд дівчат і жінок у всьому світі страждають від дискримінаційних законів та недостатньої правової захисту. Дії багатьох сміливих дівчат і жінок порушили тишу і підкреслили нагальну необхідність у сильних і рішучих дій. Рада закликає лідерів G7 бути такими ж рішучими і сміливими, як дівчата і жінки щодня", — зазначили в Раді G7 з гендерної рівності.

Такі рекомендації світовим лідерам представлять на зустрічі високого рівня співголови Ради G7 по гендерній рівності нобелівські лауреати Надія Мурад і Денис Муквеге.

Головними рекомендаціями, які цього тижня будуть представлені президенту Франції Еммануелю Макрону — припинення насильства гендерною ознакою, забезпечення для дівчат та жінок умов для отримання належної освіти і медичного обслуговування, розширення їх прав і можливостей, забезпечення рівності між жінками і чоловіками в публічній діяльності.

Як повідомляв сайт "Коментарі", Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що саміт нормандської четвірки може відбутися в найближчі тижні. Про це він заявив у понеділок, 19 серпня, під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це повідомляє AFP.

Виступаючи після привітання Путіна в літній резиденції на півдні Франції, Макрон висловив сподівання, що під час переговорів з президентом Росії вдасться досягти домовленості про проведення саміту в нормандському форматі для врегулювання ситуації на Донбасі. Французький лідер також вказав на "реальну можливість" для встановлення миру в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!