Росія оцінила можливість повернення в G8

Росію перестали запрошувати на зустрічі семи провідних країн світу після подій у Криму і на Україні в 2014 році

Офіційний представник відомства Марія Захарова прокоментувала можливість участі Росії в саміті "Великої сімки" і зазначили, що цю тему потрібно обговорювати в професійному ключі.

"Повинні бути сформовані пропозиції, якщо вони є, і передані російській стороні на розгляд. Зараз складно зрозуміти, про що йде мова. Тому треба перенести обговорення цієї теми з публічно-розважальної в професійну сферу, якщо "сімка" хоче позиціонувати себе як серйозний формат", - розповіла вона.

Також ми писали про те, що Дональд Трамп погодився на пропозицію президента Франції Еммануеля Макрона запросити Росію на саміт G7 в 2020 році в США. Очікується, що Трамп підніме це питання на найближчій зустрічі "сімки" в Біарріце.

Трамп уже заявляв, що не проти повернення Росії в групу провідних країн світу та відновлення роботи у форматі G8.

Нагадаємо, 20 серпня можливість приєднання Москви до самітів "великої сімки" прокоментував Володимир Путін.

"Що стосується можливого формату роботи восьми держав, то ми ніколи ні від чого не відмовляємося. Була черга Росії провести "вісімку" в свій час, але наші партнери не приїхали. Будь ласка, ми в будь-який час чекаємо в гості наших партнерів вже в рамках "сімки", — сказав Путін перед початком переговорів з Макроном у Франції.

Як повідомляв сайт "Коментарі", Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що саміт нормандської четвірки може відбутися в найближчі тижні. Про це він заявив у понеділок, 19 серпня, під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним. Про це повідомляє AFP.

Виступаючи після привітання Путіна в літній резиденції на півдні Франції, Макрон висловив сподівання, що під час переговорів з президентом Росії вдасться досягти домовленості про проведення саміту в нормандському форматі для врегулювання ситуації на Донбасі. Французький лідер також вказав на "реальну можливість" для встановлення миру в Україні.