Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський підтримав повернення Росії в G8 після деокупації Криму і Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський підтримав повернення Росії в G8 після деокупації Криму і Донбасу

Зеленський зазначив, що з березня 2014 року на території України триває війна

22 серпня 2019, 05:25 comments2476
Поділіться публікацією:
Зеленський підтримав повернення Росії в G8 після деокупації Криму і Донбасу

Президент України Володимир Зеленський нагадав, що Росія була виключена зі складу G8 ("Великої вісімки") після окупації українських Криму і Донбасу, і з тих пір нічого не змінилося. Про це він написав у своєму Facebook.

Зеленський зазначив, що з березня 2014 року на території України триває війна, а півострів Крим анексований Російської Федерацією.

"Повернення окупованого Криму, припинення бойових дій на Донбасі і звільнення понад 100 політичних в'язнів і українських моряків, яких утримує Кремль, буде справжнім серйозним сигналом світу про те, що Росія готова знову зайняти своє місце в порядку денному високої дипломатії", — зазначив президент України.

Також Зеленський подякував країни, які послідовно підтримують Україну в відстоювання територіальної цілісності і суверенітету.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", канцлер ФРН Ангела Меркель на спільній прес-конференції з главою британського уряду Борисом Джонсоном обговорили можливість возз'єднання G8, виступивши проти повернення Росії в елітний клуб на поточному етапі.За словами Меркель, Росія була виключена з клубу через ситуацію в Україні, тому відтворення G8 буде можливо тільки при досягненні значного прогресу у виконанні мінських домовленостей. "Якщо ми досягнемо успіхів, то, звичайно, у нас буде інша ситуація. Однак зараз ми не досягли так багато успіху, щоб причини 2014 року були скасовані", — заявила вона. Джонсон повністю солідаризувався з такою позицією колеги.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!