Головна Новини Політика зовнішня політика Росія чекає реальних сигналів від Зеленського, а не пости в соцмережах
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія чекає реальних сигналів від Зеленського, а не пости в соцмережах

Захарова відповіла Зеленському, связавшему Крим і участь Росії в G8

22 серпня 2019, 10:17 comments1957
Поділіться публікацією:
Росія чекає реальних сигналів від Зеленського, а не пости в соцмережах

Директор Департаменту інформації та друку МЗС РФ Марія Захарова вважає безглуздим набором літер у заяві президента України Володимира Зеленського про повернення Росії в G7. Про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Шановний пане президент України, Вам підсунули безглуздий набір літер... держава не може "знову зайняти своє місце в порядку дипломатії", — заявила Захарова.

За її словами фраза, що "Росія готова знову зайняти своє місце в порядку денному високої дипломатії" сформульована неграмотно, тому що Росію G7 обговорює регулярно.

"Тепер про сигнали. Їх чекають від Вас. І не в соцмережах, а в реальності. Буду вас по-братськи періодично консультувати, поки ви не укомплектували МЗС України", — сказала Захарова.

Вона зазначила, що якщо під "високою дипломатією" малися на увазі міжнародні майданчики, то найвищої з них є Радбез ООН, де Росія бере участь у формуванні порядку денного і реалізації світової політики.
Захарова також нагадала, що Мінські угоди з Донбасу були підтримані резолюцією Ради Безпеки ООН і, відповідно, Україна зобов'язана їх виконати.

Як повідомляло видання "Коментарі", президент України Володимир Зеленський нагадав, що Росія була виключена з складу G8 ("Великої вісімки") після окупації українських Криму і Донбасу, і з тих пір нічого не змінилося.

Зеленський зазначив, що з березня 2014 року на території України триває війна, а півострів Крим анексований Російської Федерацією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!