Головна Новини Політика зовнішня політика В'ятрович закликав Зеленського готуватися до війни з Росією за Донбас
commentss НОВИНИ Всі новини

В'ятрович закликав Зеленського готуватися до війни з Росією за Донбас

В'ятрович закликав не відкидати ймовірність силового сценарію

22 серпня 2019, 13:59 comments2077
Поділіться публікацією:
В'ятрович закликав Зеленського готуватися до війни з Росією за Донбас

Україна повинна готуватись до відновлення бойових дій для захисту своєї територіальної цілісності. Таку думку висловив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"Це не виключає подальшого дипломатичного тиску на Росію, але треба бути готовими, як завжди, до війни. Тим більше, маючи під боком таку держава, як РФ. Тут римська теза si vis pacem, para bellum — тобто хочеш миру, готуйся до війни — має бути, напевно, ключовою для будь-якого президента України", — сказав він.

За його словами, це стосується і окупованого Криму.

В'ятрович додав, що в фронтовый війни один на один Україні буде важко протистояти Росії. Країни мають не зіставні ресурси.

"Саме тому Україна повинна докладати всіх зусиль, щоб утримувати дипломатичний фронт підтримки в світі. Але з іншого боку, треба розуміти, що Росія ніколи не зможе розраховувати на перемогу над Україною. Вона повинна розуміти, що в разі широкомасштабного вторгнення в Україну та окупацію її територій, зіткнеться з масовим, абсолютно нездоланним для неї опором зі сторони українців", — додав глава УІНП.

Як повідомляло видання "Коментарі", президент України Володимир Зеленський нагадав, що Росія була виключена з складу G8("Великої вісімки") після окупації українських Криму і Донбасу, і з тих пір нічого не змінилося.

Зеленський зазначив, що з березня 2014 року на території України триває війна, а півострів Крим анексований Російської Федерацією.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!