Головна Новини Політика зовнішня політика Обмін полоненими з РФ: експерти оцінили ймовірність повернення українських в'язнів
commentss НОВИНИ Всі новини

Обмін полоненими з РФ: експерти оцінили ймовірність повернення українських в'язнів

Президент заявив, що перші результати переговорів з РФ про звільнення українців будуть в найближчі дні

23 серпня 2019, 12:32 comments3462
Поділіться публікацією:
Обмін полоненими з РФ: експерти оцінили ймовірність повернення українських в'язнів

Дедалі активнішими стають чутки, що найближчим часом між РФ і Україною відбудеться обмін полоненими. Свою думку щодо цієї інформації виданню "Коментарі" висловили експерти.

"Обмін цілком реальний, питання лише в "ціні". Буде це повернення РФ в G8 або більш всеосяжна історія з врегулюванням ситуації на Донбасі, ми дізнаємося незабаром. Однозначно, цей обмін буде зроблений не "дарма", — упевнений військовий оглядач Денис Попович.

Керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко упевнений, що в питаннях обміну полоненими, досягнення якихось домовленостей, та ще й з Російської Федерацією, їх результативність потрібно обговорювати безпосередньо після того, як з'явиться інформація, що всі українські громадяни або знаходяться на борту літака, який летить в Київ, або вже прибули в столицю.

"Потрібно розуміти, що поширення інформації про нібито прийдешній обмін дуже часто заважає цьому питанні, — підкреслює експерт. – Щоб не перешкодити процесу, краще менше говорити про такі чутливі речі — до моменту, поки дійсно цей обмін не відбудеться".

Мусієнко також зазначає, що РФ найчастіше не дотримується досягнутих домовленостей. Тому їх можна перевірити лише спираючись на факт, що люди дійсно звільнені.

"Разом з тим, не можна виключати, що дійсно готується звільнення українських політичних в'язнів, — продовжує керівник ЦВПИ. – Можливо, позначилося тиск Заходу, у тому числі недавня зустріч Макрона і Путіна у Франції. В Європі відчутно реагують на такого роду гуманітарні аспекти. А Росія акцентує на цьому увагу. Звільняючи українських політв'язнів, Кремль фактично нічого не втрачає. Українці були незаконно затримані та заарештовані. І випустити їх мали у будь-якому випадку. А ось що стосується принципових питань — повернути анексований Крим, припинити війну на Донбасі — тут росіяни не поспішають. Але які-то як би жести доброї волі намагаються демонструвати. Як з можливим обміном полоненими, який, сподіваюся, відбудеться".

Як повідомляв портал "Коментарі", Володимир Зеленський заявив, що перші результати по обміну утримуваними між Україною і Росією повинні відбутися вже в найближчі дні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Комментарии"
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!