Головна Новини Політика зовнішня політика Україну, а не Росію слід запросити на саміт G7 – Туск
commentss НОВИНИ Всі новини

Україну, а не Росію слід запросити на саміт G7 – Туск

Голова Європейської ради Дональд Туск радить запросити Україну на наступний саміт «Групи семи»

24 серпня 2019, 14:55 comments3514
Поділіться публікацією:
Україну, а не Росію слід запросити на саміт G7 – Туск

Голова Європейської ради Дональд Туск радить лідерам "Групи семи" (G7) замість того, щоб запросити на наступну зустріч представника Росії, запросити в статусі гостя Україну.

"Коли йдеться про те, запрошувати чи ні Росію за стіл, я б хотів сказати наступне. Перше – причина, через яку Росія не була запрошена в 2014-му, все ще зберігається. Ба більше, є і свіжа причина – недавня провокація РФ в Азовському морі", – сказав Туск 24 серпня у французькому Біарріці перед початком зустрічі лідерів країн G7.

За словами Туска, Росію запросили вперше приєднатися до "Групи семи", тому, що "ми вірили, що вона розвиватиметься шляхом ліберальної демократії, верховенства права і прав людини".

"Якщо серед нас є хтось, хто може сказати з повною впевненістю, що Росія на цьому шляху, я намагатимуся переконати моїх співрозмовників, що буде краще запросити Україну як гостя, звичайно, на наступну зустріч "Групи семи", щоб почути думку нового президента. Я говорив з ним (Володимиром Зеленським – ред.) два дні тому і я знаю, що він був би в цьому зацікавлений", – заявив Туск. Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Прем'єр-міністр Канади обговорив питання України з генсеком США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!