Головна Новини Політика зовнішня політика ОБСЄ - Росії: "Вишинський звільнений, тепер черга Сущенко та Сенцова"
commentss НОВИНИ Всі новини

ОБСЄ - Росії: "Вишинський звільнений, тепер черга Сущенко та Сенцова"

Європа продовжує відстежувати долю політичних в'язнів в Росії

29 серпня 2019, 10:28 comments1783
Поділіться публікацією:
ОБСЄ - Росії: "Вишинський звільнений, тепер черга Сущенко та Сенцова"

Представник ОБСЄ з питань свободи медіа Арлем Дезір прокоментував судове рішення про звільнення із СІЗО головного редактора "РИА Новости-Україна" Кирила Вишинського, закликавши російську сторону звільнити українців Романа Сущенко та Олега Сенцова. Про це повідомляється на сайті європейської організації.

Так, Дезір зазначив, що раніше неодноразово закликав звільнити Вишинського. Він також закликав зняти із журналіста всі звинувачення у черговому судовому засіданні, яке має відбутися 16 вересня.

"У зв'язку з цим, я також закликаю звільнити всіх затриманих журналістів і авторів в регіоні ОБСЄ зокрема, Романа Сущенко та Олега Сенцова в Росії", — заявив Дезір.

Нагадаємо, затриманому в 2015 році в Києві Кирилу Вишинському інкримінували вчинення державної зради і ведення підривної інформаційної діяльності проти України. 4 квітня Подільський районний суд столиці почав розглядати справу Вишинського по суті. 19 липня президент України Володимир Зеленський заявив про готовність до обміну незаконно засудженого в РФ режисера Олега Сенцова, який міститься в російській колонії, на Вишинського.

Вчора видання "Коментарі" повідомило, що запобіжний захід для Вишинського змінений Київським апеляційним судом на особисте зобов'язання. Відразу після оголошення ухвали, ув'язнений був звільнений з-під варти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!