Кремль поки не готовий розголошувати процеси з обміну політичних в'язнів

Однак прес-секретар Пєсков запевнив, що потрібні для цього контакти у них є

У Кремлі заявили, що поки не готові офіційно повідомляти про процес обміну утримуваних осіб між Москвою і Києвом, але визнали, що контакти на цю тему здійснюються. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Мені нема чого додати по цій темі. Коли ми будемо готові, ми повідомимо вам. Поки такої готовності у нас немає, але можу запевнити, що мають місце певні контакти", - сказав прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання журналістів, правильно вважати звільнення в Києві російського журналіста Кирила Вишинського запуском процесу обміну утримуваних осіб.

Крім того, Пєсков додав, що офіційна Москва вітає рішення Київського апеляційного суду про звільнення Вишинського з-під варти під особисте зобов'язання.

При цьому Пєсков не став відповідати на питання, чи відомо в Кремлі про переведення Сенцова в Москву, яке відбулося сьогодні.

"Ні, не можу (нічого сказати)", - пішов від конкретики прес-секретар голови РФ.

Нагадаємо, раніше представник ОБСЄ заявив про необхідність російській стороні відповісти на звільнення росіянина Кирила Вишинського і випустити з в'язниці затриманих українців Олега Сенцова і Романа Сущенко.