Волкер заявив про підтримку США нового Кабміну України

Волкер привітав новообраних членів українського уряду

Спеціальний представник Державного департаменту Сполучених Штатів з питань України Курт Волкер привітав новопризначений Кабмін України та запевнив у підтримці на шляху реформ і відновлення територіальної цілісності. Про це він розповів в Twitter

"Вітаємо прем'єр-міністра Гончарука, міністра закордонних справ Пристайко і весь Кабінет міністрів України! Сполучені Штати підтримують вас у просуванні реформ, прагненні до миру і відновлення територіальної цілісності", - написав Курт Волкер.

Доак раніше повідомляло видання "Коментарі", Верховна Рада 9-го скликання достроково припинила повноваження 5 народних депутатів з фракції "Слуга народу" у зв'язку з тим, що призначила їх членами Кабінету Міністрів на чолі з Олексієм Гончаруком. Достроково були припинені повноваження Дениса Малюськи, Олексія Оржеля, Владислава Криклія, Ганни Новосад, Михайла Федорова, які прийняли присягу народних депутатів у цей же день вранці. Як повідомлялося, Малюська став міністром юстиції України, Оржель - міністерства енергетики та захисту навколишнього середовища, Криклій - міністром інфраструктури, Новосад - міністром освіти і науки, Федоров - віце-прем'єром - міністром цифрових трансформацій. Після цього члени нового Кабінету Міністрів прийняли присягу.