Пентагон схвалив виділення Україні військової допомоги

Пентагон хоче продовжити військову допомогу Україні

Пентагон завершив аналіз програми військової допомоги Україні і прийшов до висновку, що виділення 250 млн доларів необхідно.

Про це з посиланням на високопоставленого чиновника повідомляє Politico.

"Департамент Пентагону розглянув пакет зовнішньої допомоги (для України) і підтримує його", - сказав високопоставлений чиновник Міністерства оборони США.

Видання зазначає, що в 2019 році Конгрес схвалив виділення 250 млн доларів військової допомоги Україні, щоб допомогти протистояти агресії Росії.

Однак в останні дні бюджетне управління Білого дому затримало фінансування і попросив міністра оборони Марка Еспера і радника з національної безпеки Джона Болтона визначити, чи відповідає програма інтересам Сполучених Штатів.

Відзначається, що ця прохання викликала обурення у законодавців обох палат Конгресу, які вважають, що програма має вирішальне значення для стримування російської військової агресії і Пентагон згоден з ними.

"Департамент переглянув пакет зарубіжної допомоги і підтримує його", - заявив старший чиновник Міністерства оборони США.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", зоветник з національної безпеки США заявив, що Вашингтон найближчим часом планує вирішити питання про розмір військової допомоги Україні. "У нас буде відповідь на це питання в найближчому майбутньому", - сказав Болтон журналістам в четвер у Мінську, відповідаючи на питання. Він зазначив, що в минулому і зараз у США є дуже широке співробітництво в сфері оборони з Україною та іншими країнами в регіоні. "Мені здається, воно було взаємовигідним. І в найближчому майбутньому ми визначимося і приймемо рішення з цього приводу", - підкреслив Болтон.