Головна Новини Політика зовнішня політика Пентагон схвалив виділення Україні військової допомоги
commentss НОВИНИ Всі новини

Пентагон схвалив виділення Україні військової допомоги

Пентагон хоче продовжити військову допомогу Україні

30 серпня 2019, 02:06 comments3688
Поділіться публікацією:
Пентагон схвалив виділення Україні військової допомоги

Пентагон завершив аналіз програми військової допомоги Україні і прийшов до висновку, що виділення 250 млн доларів необхідно.

Про це з посиланням на високопоставленого чиновника повідомляє Politico.

"Департамент Пентагону розглянув пакет зовнішньої допомоги (для України) і підтримує його", — сказав високопоставлений чиновник Міністерства оборони США.

Видання зазначає, що в 2019 році Конгрес схвалив виділення 250 млн доларів військової допомоги Україні, щоб допомогти протистояти агресії Росії.

Однак в останні дні бюджетне управління Білого дому затримало фінансування і попросив міністра оборони Марка Еспера і радника з національної безпеки Джона Болтона визначити, чи відповідає програма інтересам Сполучених Штатів.

Відзначається, що ця прохання викликала обурення у законодавців обох палат Конгресу, які вважають, що програма має вирішальне значення для стримування російської військової агресії і Пентагон згоден з ними.

"Департамент переглянув пакет зарубіжної допомоги і підтримує його", — заявив старший чиновник Міністерства оборони США.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", зоветник з національної безпеки США заявив, що Вашингтон найближчим часом планує вирішити питання про розмір військової допомоги Україні. "У нас буде відповідь на це питання в найближчому майбутньому", — сказав Болтон журналістам в четвер у Мінську, відповідаючи на питання. Він зазначив, що в минулому і зараз у США є дуже широке співробітництво в сфері оборони з Україною та іншими країнами в регіоні. "Мені здається, воно було взаємовигідним. І в найближчому майбутньому ми визначимося і приймемо рішення з цього приводу", — підкреслив Болтон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!