Головна Новини Політика зовнішня політика Медведчук звільнив сотні людей, діючи з цивільних мотивів, - Бойко
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук звільнив сотні людей, діючи з цивільних мотивів, - Бойко

Віктор Медведчук і Вадим Рабінович відвідали українців, засуджених в РФ

31 серпня 2019, 17:53 comments1613
Поділіться публікацією:
Медведчук звільнив сотні людей, діючи з цивільних мотивів, - Бойко

Український політичний діяч Віктор Медведчук займається звільненням утримуваних осіб вже шостий рік поспіль. За це він не отримує ні нагород, ні часто навіть подяки від перших осіб держави, повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна" народний депутат, співголова фракції "Опозиційної платформи – За життя" у Верховній Раді України Юрій Бойко.

Як відомо, 30 серпня голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук і співголова фракції цієї політичної сили у парламенті Вадим Рабінович відвідав у російській в'язниці "Лефортово" засуджених в РФ українців Станіслава Клиха і Миколу Карпюка.

"Віктор Медведчук займається цим (обмінами та звільненням утримуваних осіб – ред.) з 2014 року. Сотні людей звільнені з його участі. Він не отримав за це ніяких нагород, діє з цивільних мотивів. Нещодавно звільнив чотирьох людей і сам їх привіз. Вважаю, що будь-які кроки в цьому напрямку, які приведуть до якнайшвидшого звільнення наших людей, поліпшать ситуацію і відкриють шлях до врегулювання конфлікту на Сході України", — сказав Юрій Бойко.

При цьому, нардеп зазначив, що попередня влада не гребувала використовувати для власного піару успіхи Віктора Медведчука в переговорному процесі з обміну та звільнення утримуваних осіб.

"На цій темі намагався піаритися попередній президент. Звільняв Медведчук, а піар влаштовував президент Порошенко. Це було видно всій країні неозброєним оком", — зазначив Бойко.

Також, політик упевнений, що обміну полонених вже не було майже два роки саме з вини попередньої влади. Але тепер з'явилася надія, що процес зрушиться з мертвої точки.

"Є вторований шлях, але на два роки ці процеси були заблоковані. Не з вини нашої політсили або Віктора Медведчука. Вони були заблоковані попереднім президентом в силу різних обставин. А це призвело до трагедій, коли люди не можуть повернутися додому. Це абсолютно цинічно, і це треба подолати", — пояснив народний депутат.

Юрій Бойко додав, що Віктор Медведчук і Вадим Рабінович відвідали українців, засуджених в РФ, щоб підтримати їх та повідомити, "що ось-ось вже всі закінчиться, потерпіть трохи, хлопці, і будете вдома".

Раніше видання "Коментарі" писало, що у справі визволення Сенцова і моряків виникли проблеми, тому на допомогу прийшов Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!