Головна Новини Політика зовнішня політика МЗС відповів на пропозицію "особливого статусу" України в ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

МЗС відповів на пропозицію "особливого статусу" України в ЄС

Стратегічна мета України - повноцінне членство в Євросоюзі, - МЗС

4 вересня 2019, 15:52 comments1939
Поділіться публікацією:
МЗС відповів на пропозицію "особливого статусу" України в ЄС

В українському Міністерстві закордонних справ відреагували на пропозицію президента Словаччини Борута Пахора надати Україні "особливий статус". Відповідний коментар озвучила прес-секретар МЗС Катерина Зеленко.

За словами представниці відомства, Україна поставила перед собою мету стати повноправним членом Європейського союзу (ЄС), а не отримати "особливий статус". Вона додала, що вступ до ЄС є стратегічною метою Києва.

"Стратегічна мета України — це повноцінне членство в ЄС, що також закріплено в Конституції нашої держави. Це цивілізаційний вибір українського народу, заради якого ми продовжуємо активно працювати, зокрема в рамках реалізації угоди про асоціацію з ЄС", — заявила прес-секретар МЗС.

У МЗС додали, що український посол постійно проводить зустрічі з представниками Словенії та інформує їх про досягнення України на шляху до набуття повноцінного членства в ЄС та НАТО.

Як повідомляв портал "Коментарі", Президент Словенії Борут Пахор запропонував надати Туреччині і Україні "особливий статус" в ЄС і повне членство для Західних Балкан. У Туреччині це пропозиція жорстко розкритикували. Глава Міністерства закордонних справ країни Мевлют Чавушоглу заявив, що Туреччина хоче повноцінне членство.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!