"Переговори ведуться, але терміни обміну поки не відомі", – Медведчука цитують польські ЗМІ

Слова народного депутата Віктора Медведчука щодо можливих строків обміну ув'язненими між Україною і РФ опублікували найбільші ЗМІ Польщі

Численні ЗМІ Польщі, в тому числі найбільш авторитетні агентства і телеканали, публікують заяву українського народного депутата, голови політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктора Медведчука щодо можливих дат проведення обміну ув'язненими між Україною і Росією.

Зокрема, найбільше польської інформагентство Polska Agencja Prasowa (РАР) повідомило, що російські ЗМІ цитують Медведчука, який брав участь у переговорах з обміну ув'язненими. За словами українського нардепа, переговори ще тривають.

"Я знаю, що такі переговори ведуться, але остаточного варіанту поки немає. Питання (...) Сенцова також остаточно не вирішене, - сказав Медведчук".

Коментар Віктора Медведчука з'явився також на сайтах державної радіокомпанії Polskie Radio, державного польського телебачення Telewizja Polska, регіонального інтернет-порталу Microsoft, а також ряду інших авторитетних видань країни. Інформацію про обмін із заявою Віктора Медведчука подали і журналісти найбільшого приватного телеканалу Польщі Polsat.

Нагадаємо, Віктор Медведчук займається питаннями обміну та звільнення утримуваних осіб з грудня 2014 року політик. Завдяки його участі в цьому процесі вдалося повернути вже 489 осіб. У 2019 році політик зумів добитися одностороннього звільнення чотирьох громадян, які утримуються в ОРДО і ОРЛО.

У недавньому рейтингу найвпливовіших людей України Віктор Медведчук посів десятий рядок, ставши єдиним опозиційним політиком в ТОП-10 цього рейтингу.