Головна Новини Політика зовнішня політика Україна в Мінську запропонувала повернути РФ до складу СЦКК
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна в Мінську запропонувала повернути РФ до складу СЦКК

Росія відкликала своїх представників з СЦКК ще в кінці 2017 року

4 вересня 2019, 20:00 comments2852
Поділіться публікацією:
Україна в Мінську запропонувала повернути РФ до складу СЦКК

Україна запропонувала повернути російських представників до складу Спільного центру з контролю і координації (СЦКК). Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар другого президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Минулі два тижні проявилися збільшенням кількості порушень режиму тиші з боку НЗФ ОРДЛО, в тому числі із застосуванням зброї, забороненої мінськими домовленостями. Тому в рамках засідання ТКГ українська сторона поставила питання про повернення російської сторони в Спільний центр по контролю і координації сторін. Цей двосторонній російсько-український механізм контролю за дотриманням режиму припинення вогню доцільно відновити", – написала Оліфер.

В кінці 2017 року Росія вирішила відкликати своїх представників з СЦКК. Таке рішення прийняли у зв'язку з новим порядком в'їзду в Україну громадян Росії, в тому числі введенням попереднього електронного повідомлення про намір відвідати країну.

Спільний центр по контролю і координації припинення вогню (СЦКК) — група з контролю за дотриманням мінського протоколу, в яку входять представники української та російської сторін, а також бойовиків ОРДЛО. Центр розпочав роботу 26 вересня 2014 року в місті Соледар Донецької області.

Як писало видання "Коментарі", в російському МЗС перерахували умови повернення російських офіцерів у СЦКК – Спільний центр по контролю і координації режиму припинення вогню.

"Ми виступаємо за те, щоб були забезпечені нормальні, гарантовані умови для роботи і перебування наших військових в СЦКК. Таких умов не було створено, незважаючи на спрямовані російською стороною чотири ноти по дипломатичних каналах. Спільний центр повинен мати мандат, тобто прописану і затверджену процедуру оформлення документів і порядок їх дій. Одним словом, документ, який багато би визначав і гарантувала б передбачуваність перебування російських військових в цьому центрі", – сказав заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін.

Також в МЗС РФ заявили, що в центрі необхідна присутність представників з так званої ЛДНР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!