Медведчук переговорив із Путіним про полонених та про внутрішню економіку України

Бесіда відбулася на полях Міжнародного Східного економічного форуму, який проходить зараз у Владивостоці

Віктор Медведчук, народний депутат, голова політради партії "Опозиційна платформа - За життя" зустрівся з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

"Те, що цікавить сьогодні країну - мою батьківщину Україну - це, звичайно ж, ринки збуту, розвиток економіки. Ви знаєте, що наша партія відстоює принцип відновлення торгових, економічних відносин з Російською Федерацією, країнами СНД, і в тому числі економіка України колись була націлена на ринки країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону. На жаль, це ослабло в зв'язку з підписанням зони вільної торгівлі з ЄС, але це наша перспектива - і російські ринки, і ринки країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону ", - зауважив Віктор Медведчук.

Глава політради "Опозиційна платформа - За життя" подякував російському лідера також за підтримку і надану можливість зустрітися з Миколою Карпюком і Станіславом Клихом, а також підкреслив, що чекає позитивного результату від переговорів Росії і України щодо звільнення громадян, які перебувають зараз в місцях позбавлення волі .

В свою чергу Володимир Путін наголосив, що важливу роль в цьому процесі зіграв саме Віктор Медведчук.

"Я знаю, що Ви займаєтеся цим давно, протягом багатьох років, власне, це все знають. Це благородна гуманітарна місія і небезуспішно, треба сказати. Ви дуже успішно конвертуєте наші добрі відносини в конкретні гуманітарні акції, в конкретні справи ", - сказав Володимир Путін.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", українських моряків звільнили під поруку Денисової.