Головна Новини Політика зовнішня політика Обмін утримуваних осіб - перший крок до відновлення відносин України і Росії, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

Обмін утримуваних осіб - перший крок до відновлення відносин України і Росії, - Медведчук

Віктор Медведчук, глава політради партії «Опозиційна платформа – За життя» вважає, що діалог між президентами України і Російської Федерації дає надію на відновлення відносин між двома країнами

9 вересня 2019, 16:30 comments1396
Поділіться публікацією:
Обмін утримуваних осіб - перший крок до відновлення відносин України і Росії, - Медведчук

Взаємний обмін між Україною і Росією утримуваних осіб, який відбувся 7 вересня, це перший крок на шляху нормалізації відносин між країнами. Таку думку висловив Віктор Медведчук.

"Мені здається, що крок, який був зроблений в результаті діалогу двох президентів, двох телефонних розмов, що відбулися напередодні, – це ще і відновлення певних відносин. Як мінімум, це надія на те, що відновлені відносини в цьому плані, досягнення результату про обмін, про повернення людей додому, може позитивно позначитися і на інших питаннях, які залишаються предметом порядку майбутніх взаємин між Україною і Росією", – про це Віктор Медведчук заявив в ефірі програми "Час покаже" на телеканалі ОРТ.

У пріоритеті тем, які повинні обговорюватися між главами держав у першу чергу, політик назвав питання мирного врегулювання на Донбасі, відновлення економічних і торговельних відносин між Україною і Росією.

Віктор Медведчук також відзначив, що "Опозиційна платформа – За життя" регулярно порушувала ці питання і зараз ініціює їх розгляд Верховною Радою України.

Народний депутат, представник другої за величиною фракції у Верховній Раді, висловив надію на успішний розвиток українсько-російських відносин.

"Сам факт обміну – він вже в історії, цей факт є виключно позитивним, я ще раз хочу це підкреслити. Але тепер треба йти по досягненню інших результатів, які будуть означати: все, що було за попередньої влади, при пані Порошенко, вже позаду. А нові відносини повинні розвиватися більш успішно, ніж це було колись, і приносити позитивні підсумки, в тому числі і той, який ми отримали в результаті обміну", – вважає Віктор Медведчук.

Він також зазначив, що поділяє думку президента Росії Володимира Путіна в тому, що відносини між Україною і Росією обов'язково відновляться.

"Я щиро вірю в це", – підкреслив Віктор Медведчук, нагадуючи, що за президентства Петра Порошенка питання обміну теж обговорювалися, але не було політичної волі з боку української держави їх вирішувати.

"Це закономірний процес, який повинен рухатися. Є питання, з якою швидкістю цей процес буде розвиватися в питаннях розвитку українсько-російських відносин. Ми прихильники того, щоб кожна наступна фаза була більш активною", – зазначив голова політради "Опозиційна платформа – За життя".

Політик також запевнив, що партія, яку він представляє, готова робити все для такого результату.

"Нам треба відновлювати відносини, наша партія не тільки за це виступає, але буде робити все для цього. Все залежить від політичної волі у першу чергу президента України", – заявив Віктор Медведчук.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: "Комментарии"
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!