Головна Новини Політика зовнішня політика Україна готова почати відновлення мосту в Станиці Луганській
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна готова почати відновлення мосту в Станиці Луганській

Ситуація загострюється тим, що бойовики гальмують процес відновлення мосту

10 вересня 2019, 13:16 comments1774
Поділіться публікацією:
Україна готова почати відновлення мосту в Станиці Луганській

Українська сторона проводить підготовчі роботи для початку відновлення зруйнованого мосту в Станиці Луганській, бойовики ще не демонтували фортифікації. Про це повідомляє прес-центр операції Об'єднаних сил з посиланням на українську сторону Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін.

"Українська сторона проводить підготовчі роботи по обладнанню майданчика для установки важкої будівельної техніки біля зруйнованої частини мосту", — йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що представники ТОВ "Флангер" проводили роботи щодо розширення узбіччя дороги в напрямку мосту, а саме: повністю заасфальтували ліве узбіччя дороги (до 800 м) в напрямку зруйнованого мосту.

Також, провели підготовчі роботи по розширенню правої частини узбіччя дороги (укладений щебінь довжиною до 600 м) в напрямку зруйнованого мосту.

Крім того, оперативно-піротехнічним підрозділом ДСНС України проводилися роботи по обстеженню ділянки місцевості для технологічної дороги з метою забезпечення під'їзду до зруйнованої частини мосту. Українська сторона продемонструвала СММ ОБСЄ свою готовність до запланованих робіт по відновленню мосту.

У СЦКК зазначили, що "незаконні збройні формування РФ не виконали взяті на себе зобов'язання щодо демонтажу фортифікаційних споруд на ділянці розведення №1, а саме, не виведений особовий склад, який здійснює постійне чергування у формі зразка РФ із зовнішніми нашивками синього кольору, так званого СЦКК, і не прибрані фортифікаційні споруди, безпосередньо на мосту (синій кунг з логотипом СЦКК), так і за мостом (бетонні споруди — вогневі точки)".

Нагадаємо, у кінці липня в Мінську відбулося засідання Тристоронньої контактної групи, де сторони домовилися про відновлення мосту у Станиці Луганській. Але для початку ремонтних робіт потрібно розмінувати прилеглу до нього територію. Так, роботи по знешкодженню вибухонебезпечних предметів почалися 1 серпня.

Раніше "Донбас. Коментарі" повідомляв про те, що бойовики не дозволяли українським фахівцям проводити обстеження мосту, вважаючи це спробою "агресії". Після переговорів лише з третьої спроби експертам вдалося оцінити стан мосту на лінії зіткнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!