Головна Новини Політика зовнішня політика Фінляндія СБУ передала матеріали на 1600 загиблих українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Фінляндія СБУ передала матеріали на 1600 загиблих українців

Фінляндія і Україна обмінялися історичними документами

13 вересня 2019, 09:48 comments2677
Поділіться публікацією:
Фінляндія СБУ передала матеріали на 1600 загиблих українців

Делегація Нацархива Фінляндії на чолі з Гендиректором Юссі Нуортева передала голові СБУ матеріали про українців, загиблих у роки Другої світової війни в таборах військовополонених на території Фінляндії.

В ході зустрічі співробітники Галузевого державного архіву СБУ отримали від іноземної сторони базу даних на більш ніж 1600 українців, загиблих у таборах військовополонених в роки Другої світової війни на території Фінляндії. У відповідь представники СБУ передали зарубіжній делегації копії розсекречених архівних документів, що стосуються історії Фінляндії.

"Сьогодні у нас є приклад успішного співробітництва з обміну даними про загиблих і репресованих під час Другої світової війни", — зазначив під час зустрічі Голова СБУ Іван Баканов.

Фінські колеги повідомили, що в майбутньому планують передати відомості про ще 5000 українських військовополонених, яких повернули в СРСР після закінчення війни.

Проведення міжнародної зустрічі та отримання найважливіших архівних даних від іноземних партнерів стало можливим завдяки підписаній у травні цього року Меморандуму про співпрацю між Галузевим державним архівом СБУ та Національним архівом Фінляндії.

Як повідомляв портал "Коментарі", Служба безпеки України розпочала перевірку власних підрозділів. Цялиною перевірки є оптимізація чисельності СБУ з урахуванням забезпечення належного рівня державної безпеки.

Підсумки аудиту дозволять сформувати пропозиції щодо проведення реформи відомства.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!