Головна Новини Політика зовнішня політика Не в інтересах України: Кучма виключив норму «формули Штайнмайєра»
commentss НОВИНИ Всі новини

Не в інтересах України: Кучма виключив норму «формули Штайнмайєра»

Експрезидент нагадав, що «нормандська четвірка» прислухається до США

13 вересня 2019, 19:22 comments2610
Поділіться публікацією:
Не в інтересах України: Кучма виключив норму «формули Штайнмайєра»

Представник України в Тристоронній контактній групі, колишній президент Леонід Кучма заявив, що виконання так званої "формули Штайнмайєра" має здійснюватися без порушення державних інтересів України, повідомляє "УНІАН".

За словами експрезидента, в цій "формулі" є пункти, з якими можна погодитися. Але це не стосується проведення місцевих виборів на окупованій території.

"Ну які вибори, коли люди ходять зі зброєю? Вибори можна проводити тоді, коли війська пішли геть з України і коли важка техніка пішла, коли українська влада з'явилася, коли можуть приїхати туди журналісти", — сказав він.

Кучма додав, що компроміси не мають бути за рахунок інтересів України.

"А сьогодні так швидко всі хочуть цю проблему вирішити, так, як, я розумію, Макрон себе веде... Але дійсно ми не бачимо, щоб це було в інтересах України, за великим рахунком", — сказав він.

Експрезидент зазначив, що "рішення по "формулі Штайнмайєра" повинні прийняти лідери "нормандського формату", додавши, що лідери дослухаються до позиції представника Держдепартаменту США з питань України Курта Волкера.

Відзначимо, "формула Штайнмайєра" передбачає паралельне введення заходів щодо безпеки (розведення техніки і живої сили уздовж лінії розмежування) і прийняття Україною політичної частини Мінських угод. Мова йде про проведення на підконтрольних територіях місцевих виборів під контролем ОБСЄ, після чого Рада повинна надати окупованого зараз Донбасу особливий статус.

Як повідомляв сайт "Коментарі", міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що українське керівництво підтримує проведення місцевих виборів на окупованій території Донбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!