Головна Новини Політика зовнішня політика США навчали і тестували тварин для секретних місій
commentss НОВИНИ Всі новини

США навчали і тестували тварин для секретних місій

Розкрито секретні дані про те, як ЦРУ готувало тварин для своїх місій

15 вересня 2019, 09:57 comments2014
Поділіться публікацією:
США навчали і тестували тварин для секретних місій

ЦРУ США навчало і тестувало тварин для використання їх у секретних місій в 1960-х роках.

Дельфіни були одними з декількох видів тварин яких ЦРУ навчало для роботи на уряд.

Величезні услиля були спрямовані на підготовку дельфінів в якості потенційних диверсантів, їх завданням було стежити за розвитком у Радянському Союзі атомного підводного флоту в середині 1960-х років.

Проекти Oxygas і Chirilogy прагнули дізнатися, чи можна навчити дельфінів замінювати водолазів і розміщувати вибухівку на пришвартованих або рухомих судах, проникати в радянські гавані і залишати на місці акустичні буї та блоки виявлення ракет або плавати поряд з підводними човнами, щоб зібрати їх акустичні підпису.

Птахи були центральною фігурою в десятирічній програмі Центрального розвідувального управління США з навчання тварин в якості агентів, допомагаючи Вашингтону вести холодну війну проти Радянського Союзу.

Американська розвідка також вивчала кішок для можливості використовувати тварин як живий мікрофон. Собаки також були предметом уваги шпигунів, їм ставився імплантат в мозок щоб подивитися, чи можна керувати чотирилапими дистанційно.

На початку 1970-х років ЦРУ звернулося до хижих птахів і ворон, сподіваючись, що їх можна навчити стеженню.

У проекті Axiolite дресирувальники, що працюють на острові у південній Каліфорнії, навчили птахів пролітати милі над водою між човном і сушею.

Якби навчання пройшло добре, у обраного кандидата було б непросте завдання: його треба було б вивезти контрабандою в  Росію, де він буде таємно випущений в польові умови, і йому потрібно буде пролетіти 25 кілометрів з камерою, щоб зробити знімки радара для Ракети SA-5 і виліт назад.

Проте вважається, що жодна з цих програм не зайшла дуже далеко.

Як повідомляло видання "Коментарі", в березні 2013 року в ЄС набере чинності повна заборона на використання тварин у випробуваннях.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!