Головна Новини Політика зовнішня політика ГПУ закрила провадження проти Кузьміна
commentss НОВИНИ Всі новини

ГПУ закрила провадження проти Кузьміна

Справу було відкрито ще у 2014 році

15 вересня 2019, 12:22 comments2000
Поділіться публікацією:
ГПУ закрила провадження проти Кузьміна

Кримінальне провадження проти колишнього заступника генпрокурора України яке було відкрите в липні 2014 року, нині нардепа від "Опозиційної платформи – За життя" Рената Кузьміна закрили, так як слідство не виявило доказів його провини. Про це  повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури.

"У зв'язку з невстановленням достатніх доказів для доведення винуватості особи у суді і тим, що можливості їх отримати вичерпані", – йдеться у відповіді ГПУ.

Повідомляється, що ГПУ закрила виробництво ще 22 серпня.

Проте не зазначається, за якими статтями велося це розслідування.

Кузьмін займав посаду першого заступника генпрокурора (Віктора Пшонки) з 2010 по 2014 роки. Під його керівництвом були порушені кримінальні справи проти Юлії Тимошенко, Юрія Луценка з подальшим засудженням і Леоніда Кучми.

Як повідомляло видання "Коментарі", ГПУ підозрює Кузьміна у скоєнні низки злочинів. Зокрема, проти нього розслідуються кримінальні провадження за ч. 3 ст. 371 Кримінального кодексу (незаконне затримання, привід, домашній арешт або тримання під вартою). Вона передбачає позбавлення волі від 5 до 10 років.

Крім того, проводиться розслідування за підозрою Кузьміна в організації у 2010 році незаконного затримання колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка; також — за обвинуваченням у підбурюванні судді Печерського суду Києва до обрання Луценку запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Нагадаємо, Ренат Кузьмін був оголошений в міжнародний розшук у 2014 році. Його підозрювали в організації в 2010 році незаконного затримання екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка і підбурюванні судді Печерського суду Києва до його арешту.

У липні 2019 року в ГПУ повідомили, що стосовно Кузьміна розслідують кримінальну виробництво за підозрою у скоєнні особливо тяжких злочинів, у тому числі легалізації (відмивання) майна, здобутого злочинним шляхом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!