Головна Новини Політика зовнішня політика "В інтересах шпигунства": Росія роками намагалася заважати роботі ФБР
commentss НОВИНИ Всі новини

"В інтересах шпигунства": Росія роками намагалася заважати роботі ФБР

Це послужило причиною видворення з США 35-ти дипломатів Росії

17 вересня 2019, 10:29 comments1905
Поділіться публікацією:
"В інтересах шпигунства": Росія роками намагалася заважати роботі ФБР

Починаючи з 2010 року агенти, спрямовані Росією, здійснювали спроби для пошкодження системи зв'язку Федерального бюро розслідувань США. Про це повідомляє інформагентство "РБК-Україна", посилаючись на американські джерела.

Через регулярни напади, розвідники в США почали підозрювати російського агента всередині самої служби ФБР, а росіяни могли уникати спостереження і отримувати внутрішню інформацію американської спецслужби.

Росіяни навіть змогли зламати допоміжні канали зв'язку, які використовувало ФБР, що бюро сприйняло дуже серйозно.

Саме через ці хакерських нападів адміністрація тодішнього президента Барака Обами депортувала 35 російських дипломатів і закрила два дипломатичні представництва в грудні 2016 року, що викликало гучний міжнародний скандал.

Відзначимо, що тоді причина видворення дипломатів не розголошувалася, а пояснювалася нібито втручанням Російської Федерації в президентські вибори в США 2016 року.

У грудні 2016 року Сполучені Штати наклали санкції на високопоставлених керівників Федеральної служби безпеки і Головного розвідувального управління Росії. Санкції також були спрямовані проти ряду росіян і російських компаній, причетних до розвідувальної діяльності.

Нагадаємо, видання "Коментарі" повідомляло про проведення нових переговорів уряду Туреччини і РФ про постачання озброєння. Як нагадав сам глава Російської Федерації Володимир Путін, Москва і Анкара підписали контракт з російським зенітним ракетним комплексам С-400. Напередодні Росія завершила другий етап поставок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!