Головна Новини Політика зовнішня політика Посол США звернув увагу на низьку ефективність санкцій проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Посол США звернув увагу на низьку ефективність санкцій проти Росії

Тейлор зауважив, що незважаючи на тиск Заходу, Крим і Донбас залишаються під контролем Росії

18 вересня 2019, 12:27 comments2452
Поділіться публікацією:
Посол США звернув увагу на низьку ефективність санкцій проти Росії

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор позначив, що нинішніх санкції проти Росії недостатньо. Про це він заявив в інтерв'ю грузинському "Першому каналу".

"Санкції проти Росії мало, оскільки ми ще не побачили, щоб росіяни залишили Донбас чи Крим", — зазначив американський чиновник.

Так, Тейлор підкреслив, що санкції спрямовані на єдину мету — примусити Росію припинити агресивні дії, і саме тому США, Європа, Австралія, Японія, Канада та інші країни ввели ці обмеження.

"Треба сказати, що є більш посилені санкції, які міжнародне співтовариство може ввести проти Росії. З одного боку, є секторальні санкції щодо оборонного, енергетичного, фінансового секторів, які ми можемо ввести проти Росії. Ми навіть можемо ввести обмеження проти більшої кількості людей, щоб вони не могли отримати візу, їх сім'ї не змогли подорожувати або здобувати освіту у Великій Британії або США, заморозити їхні цінні папери", — зазначив дипломат.

Він також нагадав про "одну з найсильніших санкцій", яку ще не застосовували щодо Росії, — виняток з міжнародної фінансової системи.

"Ми ніколи цього не робили, але в разі ще одного агресивного кроку, це можна буде використовувати. Ця санкція — плата для Путіна", — сказав Тейлор.

Нагадаємо, вчора портал "Коментарі" повідомляв про заяву голови Білорусії Олександра Лукашенко, що без залучення Сполучених Штатів Америки залагодити збройний конфлікт лідерам "нормандської четвірки" на Донбасі не вдасться.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!