Головна Новини Політика зовнішня політика Трамп вважає, що дії США в Україні безглузді і дратують РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Трамп вважає, що дії США в Україні безглузді і дратують РФ

Адвокат Трампа підштовхує українських чиновників розпочати розслідування політичних опонентів президента

21 вересня 2019, 10:42 comments3068
Поділіться публікацією:
Трамп вважає, що дії США в Україні безглузді і дратують РФ

Американський президент Дональд Трамп вважає, що дії США в Україні є безглуздими і дратують Росію, з якою необхідно мати дружні відносини. Про це повідомила в п’ятницю газета The Washington Post з посиланням на своє джерело.

Він неодноразово обговорював цю ситуацію з американським лідером, який, за його словами, вважає: “Те, що ми робимо в Україні безглуздо, і тільки дратує Росію”. “Позиція президента по суті полягає в тому, що нам необхідно визнати той факт, що Росія повинна бути нашим другом, і кого взагалі хвилює Україна?”, — цитує газета своє джерело.

 Зазначається, що Трамп відмовляється встановити конкретну дату зустрічі в Білому домі з українським президентом Володимиром Зеленським. При цьому помічники глави вашингтонської адміністрації хочуть, щоб ці переговори пройшли. Американське видання це пов’язує з вимогою Трампа і його адвоката Рудольфа Джуліані провести в Україні розгляди, пов’язані з колишнім віце-президентом США Джозефом Байденом і його сином.

Колишній мер Нью-Йорка Джуліані розповів, що протягом нинішнього року провів п’ять зустрічей з помічником українського лідера Андрієм Єрмаком. При цьому він діяв в якості адвоката президента і не інформував посольство США в Києві про такого роду контакти. Американські дипломати в Україні, зазначає газета, навіть іноді отримували інформацію про ці зустрічі від української сторони, яка не була впевнена, що екс-мер виступає в якості представника адміністрації США.

За словами адвоката глави вашингтонської адміністрації, українська сторона пообіцяла розібратися з поставленими перед нею завданнями. Натомість американська влада відновили всю військову допомогу Україні як по лінії Держдепартаменту, так і по лінії Пентагону, а також повідомила про проведення зустрічі Трампа і Зеленського, але поки тільки на полях 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН наступного тижня.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", у США перевернувся туристичний автобус, є загиблі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!