Головна Новини Політика зовнішня політика Держдеп проти оприлюднення телефонних записів Зеленського з Трампом
commentss НОВИНИ Всі новини

Держдеп проти оприлюднення телефонних записів Зеленського з Трампом

На думку Держдепартаменту, діалог двох голів держав носить строго конфіденційний характер

22 вересня 2019, 18:44 comments2111
Поділіться публікацією:
Держдеп проти оприлюднення телефонних записів Зеленського з Трампом

Держдепартамент США позначив, що не має наміру розголошувати телефонну розмову між головами Америки і України, Дональдом Трампом і Володимиром Зеленським, яка відбулася в липні. Про це сьогодні в телеефірі американського каналу АВС повідомив держсекретар США Майкл Помпео, передає видання "Капітал".

"Ви знаєте, що ми вкрай рідко віддаємо розголосу стенограми. Розмови лідерів світу носять конфіденційний характер. Недоречно надходити так, за винятком якихось екстрених обставин", — зазначив представник Держдепу.

Помпео додав, що в даному випадку розмова Трампа і Зеленського не входить в категорію надзвичайних обставин.

Як повідомлялося раніше, згідно газеті The Wall Street Journal, під час телефонної розмови в липні Трамп "близько восьми разів" заявляв про те, що Зеленському слід посприяти адвокату Трампа Рудольфу Джуліані, який виступає за проведення в Україні розгляду, пов'язаного з Байденом і його сином. Видання відзначило, що Джуліані визнав факт своїх зустрічей в червні і серпні з українськими офіційними особами для обговорення з ними цього питання. На думку адвоката, Байден, будучи віце-президентом США, міг чинити тиск на Київ, щоб припинити розслідування стосовно пов'язаної з його сином Хантером української газової компанії Burisma.

Нагадаємо, ще вчора видання "Коментарі" повідомляло, що американський Конгрес вимагав у Дональда Трампа опублікувати стенограму спілкування з Володимиром Зеленським.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!