Головна Новини Політика зовнішня політика Генпрокуратуру закликають не віддавати Росії засудженого нею Ілаєва
commentss НОВИНИ Всі новини

Генпрокуратуру закликають не віддавати Росії засудженого нею Ілаєва

Правозахисники впевнені, що Ілаєва переслідують не за кримінальними статтями, а з політичних причин

24 вересня 2019, 16:27 comments1798
Поділіться публікацією:
Генпрокуратуру закликають не віддавати Росії засудженого нею Ілаєва

Правозахисники закликають Генеральну прокуратуру України не екстрадувати в РФ обвинуваченого Росією в скоєнні тяжкого злочину чеченця Амхада Ілаєва, оскільки переслідування носить політичний характер. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Так, адвокат Ілаєвих Іван Ангелов розповів, що зараз Генпрокуратура України здійснює екстрадиційну перевірку щодо його підзахисного на підставі запиту правоохоронних органів РФ, і тому Ілаєв знаходиться під екстрадіціонним арештом.

За словами адвоката, Ілаєв був затриманий в Україні за нібито скоєний на території Чечні тяжкий злочин — вбивство, також йому інкримінують незаконне поводження зі зброєю. Ангелов розповів, що його клієнт ще в 2008 році переїхав до України і оселився на Харківщині, весь цей час проживав там.

"Ми подавали запити і до центрального бюро Інтерполу, і в Генпрокуратуру, і в МВС ... І жодна з цих інстанцій не надала нам інформацію про розшук Ілаєва. Тобто ні на момент затримання, ні зараз він не знаходиться в розшуку", — сказав адвокат. Таким чином, як пояснив він, незрозуміло, на якій підставі при відсутності міжнародного розшуку РФ вимагає видати цього громадянина.

"Звинувачення, висунуті нашому клієнту, є безпідставними ... Ми пов'язуємо його переслідування з тим, що він вів активну політичну діяльність в Росії", — підкреслив Ангелов.

Адвокат висловив побоювання, що в разі видачі його підзахисного РФ, Ілаев буде позбавлений права на захист і до нього будуть застосовувати тортури.

"Ми будемо робити все, щоб не допустити цього", — запевнив адвокат.

За його словами, зараз подані документи на отримання Ілаєвим статусу політичного біженця, але це питання поки не вирішене.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомив, що Естонія заявила про порушення свого повітряного простору винищувачем РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!