Головна Новини Політика зовнішня політика Україна підписала з Польщею "антиксенофобського" договір
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна підписала з Польщею "антиксенофобського" договір

Обидві держави зобов'язуються захищати права громадян один одного

24 вересня 2019, 18:52 comments2320
Поділіться публікацією:
Україна підписала з Польщею "антиксенофобського" договір

Омбудсмени України і Польщі Людмила Денисова та Адам Боднар підписали у вівторок у Варшаві лист про наміри щодо співробітництва в сфері захисту прав громадян обох країн. Про це повідомляє "Укріформ", посилаючись на Уповноважену Верховної Ради України з прав людини Людмилу Денисову.

"Ми підписали лист про наміри співпраці, в якому зазначається, що польська та українська сторони домовилися сприяти захисту прав громадян України в Польщі, а поляків — в Україні", — підкреслила Денисова.

KwNQ8yzbPBgqN1F0B4TMaP5XI.jpg

Вона підкреслила, що в контексті українських громадян мова йде про захист прав трудових мігрантів в питаннях належної оплати праці, реагування в разі небезпечних ситуацій, нещасних випадків на виробництві тощо.

"Безумовно, мова йде також про уникнення ксенофобських настроїв", — зазначила Денисова.

Уповноважена Верховної Ради України також повідомила, що офіс польського омбудсмена закликав українську сторону проводити активну просвітницьку роботу серед українців у Польщі, щоб вони не боялися звертатися в таких випадках до польських правоохоронних органів. На думку польської сторони, через острах і недовіру до польських правоохоронних органів більшість таких актів насильства знаходиться в "сірій зоні" і вони залишаються нерозслідуваними.

За інформацією Денисової, кількість виробництв за такими випадками за останні чотири роки в офісі представника цивільних прав Польщі зросла з 30 до 190-та і знаходяться у них на контролі.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв новина про побиття поляками українських робітників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!