Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський запропонував прем'єру Італії створити спільну групу для з'ясування обставин загибелі журналіста Роккеллі
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський запропонував прем'єру Італії створити спільну групу для з'ясування обставин загибелі журналіста Роккеллі

Зеленський і прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте хочуть з'ясувати обставини смерті італійського журналіста під Слов'янськом

24 вересня 2019, 21:56 comments1750
Поділіться публікацією:
Зеленський запропонував прем'єру Італії створити спільну групу для з'ясування обставин загибелі журналіста Роккеллі

Президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте запропонував створити спільну слідчу групу для з'ясування обставин смерті італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі на сході України.

 Зустріч відбулася у вівторок, 24 серпня, в рамках участі Зеленського в роботі 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

"Було порушено питання засудженого в Італії громадянина України Віталія Марківа. Глава держави зазначив, що очікує всебічного та об'єктивного розгляду цієї справи, й запропонував створити спільну слідчу групу для з'ясування обставин смерті італійського журналіста Андреа Роккеллі", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що 12 липня італійський суд засудив до 24 років позбавлення волі нацгвардійця Марківа, визнавши його винним у сприянні умисному вбивству Роккеллі в 2014 році. Суд засудив Марківа до 24 років позбавлення волі, хоча обвинувачення просило про 17 років ув’язнення. Того самого дня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що це рішення суду буде оскаржено.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Прем'єр-міністр Італії повідомив, чому не можуть бути зняті санкції щодо Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!