Головна Новини Політика зовнішня політика "Формула Штайнмайера" - норма Мінських угод, - Медведчук
commentss НОВИНИ Всі новини

"Формула Штайнмайера" - норма Мінських угод, - Медведчук

Голова політради партії ОПЗЖ Віктор Медведчук вважає, що влада не бажає виконувати Мінські угоди

26 вересня 2019, 11:53 comments1329
Поділіться публікацією:
"Формула Штайнмайера" - норма Мінських угод, - Медведчук

Те, що зараз називають "формулою Штайнмайера", ‒ це норма Мінських угод, які потрібно виконувати. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя", народний депутат IX скликання Віктор Медведчук.

"Давайте спочатку обговоримо не те, чи підходить Україні чи ні ("формула Штайнмайера". – Ред.), а обговоримо те, що це норма Мінських угод. А Мінські угоди було затверджено главами держав "нормандської четвірки" і резолюцією Ради Безпеки ООН. І там те, що ви називаєте "формулою Штайнмайера", і всі інші – це пункти Мінських угод", ‒ зазначив Віктор Медведчук.

Політик також акцентував увагу на тому, що нинішня українська влада не погоджується з пунктами Мінських угод. І це, за словами Медведчука, є проблемою.

"В Мінських угодах йдеться про те, що цей особливий статус, передбачений законом, повинен бути імплементований у Конституцію України. І ось в цьому проблема, з якою не погоджується сьогоднішня офіційна влада України. А в Мінських угодах це прописано – особливий статус в ранзі розділу або норм Основного Закону, тобто Конституції", – підкреслив політик.

Віктор Медведчук також відзначив необхідність узгодження закону з питань виборів з усіма учасниками процесу встановлення миру на Донбасі.

"Більше того, треба узгодити закон, який потім, після узгодження, повинна прийняти Верховна Рада. Так от, в цьому законі, як і в діях (а контролювати їх будуть ОБСЄ, ОСММ ОБСЄ та інші структури), необхідно передбачити все те, що може сьогодні забезпечити виборчий процес. Але ж ніхто не приступав до голосування норм закону, до прийняття цього закону, а ми обговорюємо теоретично: "формула Штайнмайера" хороша чи погана", — підкреслив Медведчук.

Політик також нагадав, що рішення про впровадження та реалізації "формули Штайнмайера", як шлях і дорожня карта виконання Мінських угод, було прийнято в жовтні 2016 року.

Раніше голова Політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктор Медведчук заявляв, що Мінські угоди ‒ це "фундамент, і вони безальтернативні".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!