Головна Новини Політика зовнішня політика Стали відомі подробиці про кандидата на посаду вугільного топ-чиновника
commentss НОВИНИ Всі новини

Стали відомі подробиці про кандидата на посаду вугільного топ-чиновника

Станіслав Толчин керував шахтою ім. Бажанова, де в 2011 загинули люди, а також був заступником голови Донецького, а потім головою Київського територіального відділення АМКУ

26 вересня 2019, 12:05 comments1666
Поділіться публікацією:








Стали відомі подробиці про кандидата на посаду вугільного топ-чиновника

 Генеральним директором ДП "Національна вугільна компанія", яка керує всіма державними шахтами, швидше за все, буде призначений екс-директор ДП "Макіїввугілля" Станіслав Толчин, якого просуває директор департаменту вугільно-промислового комплексу Олександр Владыченко. Про це повідомили джерела в Міненерговугілля для "Укррудпром".

Джерела розповіли, що Владиченко — людина заступника міністра Анатолія Корзуна, разом з Толчиным вони працювали в структурах вугільної промисловості при Януковичі.

Станіслав Толчин керував ДП "Макіїввугілля" з 2006 по 2011 рік, після аварії на їм. Бажанова (11 постраждалих, 4 загиблих) перевірка виявила низку порушень на підприємстві.

У 2011 році прокуратура Донецької області порушила кримінальну справу щодо Толчина: за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України. 25 жовтня 2011 року Толчина оголосили в розшук і отримали дозвіл суду на його затримання і доставку в суд. Розслідування закінчилося звинуваченням в аварії рядових співробітників.

У 2012 році Толчина направили в Черкаську область в якості "наглядача від Донецької області" за фінансовими потоками і кадрами. У той період регіон очолював колишній міністр енергетики Сергій Тулуб.


У 2013 році Толчин став працювати заступником голови Донецького, а потім головою Київського територіального відділення АМКУ, до квітня 2018 року він працював в АМКУ працював радником, його остання декларація).

У 2016 році Толчина хотіли призначити в органи влади, тоді для нього відкрили посаду заступника міністра енергетики та вугільної промисловості.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко розповів про те, що Толчин і його родичі (три дружини, дві дочки і син) володіють VIP -квартирами в елітних районах Донецька, Києва та області, кримській Ялті. Також багато машин, гаражів та місць, які не піддаються рахунку, крім того, у нього є вілла на Кіпрі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!