Лукашенко впевнений, що питання "чий Крим?" закрите назавжди

На думку глави Білорусії, Росія анексований півострів не поверне

Президент Республіки Білорусь Олександр Лукашенко переконаний, що Крим не повернеться в Україну, оскільки анексувавша його Росія назад не піде. Про це глава держави розповів в інтерв'ю білоруському виданню "Белта".

"Мені здається немає. Це питання закрите раз і назавжди", - заявив Лукашенко у відповідь на пряме запитання.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що президент Білорусії висловив бажання взяти участь у відновленні інфраструктури Донбасу і охарактеризував його для своєї країни як "загальну біль з Україною".

"Я не раз говорив, що Білорусь украй зацікавлена ​​в міцному світі і стабільності у наших українських друзів. Ця позиція базується не тільки на платформі добросусідства. Нинішній конфлікт на сході України - це біль в серцях білорусів. Наша біль ", - заявив президент Білорусі Олександр Лукашенко.

Глава держави також підкреслив, що Білорусь продовжить робити все від неї залежне для досягнення миру в Україні: від забезпечення роботи тристоронньої контактної групи в Мінську, надання гуманітарної допомоги до участі у відновленні інфраструктури Донбасу.

"Ми зробимо будь-які кроки, які допоможуть наблизити нас до світу. Ті кроки, які потрібні будуть учасникам цього конфлікту, перш за все українського народу", - підсумував глава держави.