Головна Новини Політика зовнішня політика Столтенберг назвав терміни вступу України в НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Столтенберг назвав терміни вступу України в НАТО

Для вступу до НАТО Україні треба зосередитися на реформах, модернізації і зміцненні українських інститутів оборони і безпеки

27 вересня 2019, 12:37 comments2519
Поділіться публікацією:
Столтенберг назвав терміни вступу України в НАТО

Позиція НАТО щодо членства України не змінилася, після того як цей стратегічний курс Києва був закріплений в Конституції. Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг.

При цьому він підкреслив, що Україна коли-небудь стане членом Північноатлантичного альянсу.

"Я був присутній на саміті НАТО в Бухаресті в 2008 році, коли ми прийняли рішення про те, що Україна і Грузія стануть членами НАТО. Ми не сказали, коли це станеться, так як будь-яка країна, яка бажає вступити в НАТО, зобов'язана виконати певні умови і таким чином відповідати конкретним стандартам", — заявив Столтенберг.

За його словами, Україні і НАТО повинні зосередитися на реформах, на модернізації і зміцненні українських інститутів оборони і безпеки, зміцненні верховенства закону, боротьбі з корупцією і на всьому іншому, що дозволить  допомогти Україні наблизитися до вступу в Північноатлантичний альянс.

"Не мені вирішувати, коли вони будуть готові, але я вітаю те, що уряд України чітко заявив про зосередження своєї уваги саме на цих реформах", — зазначив він.

"Ми працюємо з Україною, і я сподіваюся на те, що коли-небудь ми будемо вітати її в нашому складі", — зазначив генсек НАТО.

Як повідомляв портал "Коментарі", країни-члени НАТО зберуться на саміт в Україні 31 жовтня. Про це заявив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква на спільному засіданні парламентських комітетів з питань зовнішньої політики та інтеграції України з ЄС. "Важлива подія — засідання Північноатлантичної ради 31 жовтня в Україні, тобто послів в Брюсселі країн-членів НАТО. У президента України буде відповідний формат участі", — поінформував Жовква. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!