Головна Новини Політика зовнішня політика "Пряма атака супротивників": Кличко подав позови проти Богдана і Кабміну
commentss НОВИНИ Всі новини

"Пряма атака супротивників": Кличко подав позови проти Богдана і Кабміну

Мер Києва незгодний зі своїм звільненням з посади київського мера

30 вересня 2019, 16:46 comments1969
Поділіться публікацією:
"Пряма атака супротивників": Кличко подав позови проти Богдана і Кабміну

Київський міський голова Віталій Кличко подав до суду через рішення про його звільнення з посади голови Київської міської державної адміністрації на главу Кабінету міністрів Олексія Гончарука і главу Офісу президента Андрія Богдана. Про це повідомляє інформгентство "РБК-Україна".

Джерело зазначає, що Кличко подав два позови до Окружного адміністративного суду Києва. В одному з позовів він вимагає визнати незаконними дії уряду про внесення подання президенту про звільнення.

Другий позов спрямований проти глави Офісу президента Андрія Богдана, з яким у столичного мера стосунки не склалися з моменту призначення першого. У ньому наголошується, що Богдан перевищив свої повноваження, подавши лист до Кабінету міністрів, яке стало підставою для розгляду подання про звільнення Кличко з посади голови КМДА. На думку Кличка, такі питання є виключно в компетенції президента і уряду.

"Своїми діями Андрій Богдан, швидше за все, скоїв кримінальний злочин, коли, перевищивши свої повноваження, передбачені чинним законодавством, звернувся в Кабмін. Кабмін прийняв участь в цьому правопорушенні і, швидше за все, вони спробують втягнути президента. Це може привести до незаконних дій президента в тому числі, оскільки президент говорив, що він сам готовий піти у відставку, якщо він на один крок порушить українське законодавство", — повідомив адвокат Віталія Кличка Олексій Шевчук.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що Андрій Богдан звернувся до Кабінету міністрів з проханням відправити чинного мера Києва Віталія Кличка у відставку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!