Головна Новини Політика зовнішня політика Луценко готовий давати свідчення по імпічменту Трампу
commentss НОВИНИ Всі новини

Луценко готовий давати свідчення по імпічменту Трампу

Колишній генпрокурор розповів про зустрічі з адвокатом Трампа

30 вересня 2019, 18:25 comments1822
Поділіться публікацією:
Луценко готовий давати свідчення по імпічменту Трампу

Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що кримінальні провадження щодо ексвіцепрезидента США Джо Байдена і його сина Хантера можуть ініціювати тільки американські прокурори, повідомляє ВВС.

"Я не знаю жодних підстав, згідно з українським законодавством, для розслідування щодо Джо Байдена чи Хантера Байдена. Але це не означає, що це неможливо за американським законодавством", — сказав він.

Луценко пояснив, що по діяльності компанії Burisma, власником якої був ексміністр екології Микола Злочевський, було відкрито три кримінальні провадження. Справу про несплату податків було закрито після того, як компанія виплатила всі борги.

гідно з українським законодавством, коли вони сплатили гроші, то вони вільні", — пояснив колишній чиновник.

За словами Луценка, другу справу було передано до НАБУ, де її закрили. Про це він сказав адвокату президента США Дональда Трампа Рудольфу Джуліані. Ексглава ГПУ зазначив, що зустрічався з Джуліані кілька разів.

"Я мав йому пояснити специфіку нашої правоохоронної системи, що НАБУ абсолютно не залежить від генерального прокурора. В мене немає повноважень не лише переглядати, але навіть отримувати будь-яку інформацію. Так, це була їхня справа, і оскільки наше НАБУ дуже близьке до американського посла (тоді Марі Йованович, яку США відкликали навесні 2019 року — ред.), пан Джуліані зробив свої висновки стосовно цієї справи", — припустив Луценко.

Третя справа щодо Burisma стосується відмивання грошей, але епізоди були ще до входження Хантера Байдена до складу правління компанії.

При цьому Луценко висловив готовність свідчити в США по справі про імпічмент Трампу, якого звинувачують у тиску на українське керівництво з метою можливого отримання компромату на Джо Байдена.

"Але, бачите, є ще одне питання — адже ми точно знаємо, що Хантер Байден, як і всі інші члени ради директорів, отримав великі гроші, багато грошей від Burisma. Це законно? Так, це законно. Але за яку роботу він отримав ці гроші?" — додав колишній генпрокурор.

Як повідомляв сайт "Коментарі", 24 вересня в США розпочали процедуру імпічменту Дональду Трампу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!