Головна Новини Політика зовнішня політика Стало відомо, що завадило Гетьманцеву потрапити у Верховний Суд
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, що завадило Гетьманцеву потрапити у Верховний Суд

Причиною винесення висновку про невідповідність Гетманцева на посаду судді Верховного Суду було участь в офшорних схемах

1 жовтня 2019, 12:16 comments2028
Поділіться публікацією:
Стало відомо, що завадило Гетьманцеву потрапити у Верховний Суд

Глава профільного податкового Комітету Верховної Ради Данило Гетманцев, юрист за освітою, у 2017 році намагався потрапити у Верховний Суд, але його кандидатура не пройшла перевірку Громадською радою доброчесності.

Кандидат на посаду судді Верховного Суду Данило Гетьманцев  не відповідав таким критеріям доброчесності та професійної етики:

- участь в офшорних схемах,

- санкції Ради нацбезпеки і оборони України проти компанії, в якій він був корпоративним власником;

- співпраця з Володимиром Сівковичем, якого вважають одним з організаторів побиття студентів у ніч на 30 листопада 2013 р. на Майдані Незалежності.

- підозра в ухиленні від сплати податків.

Політолог Олександр Палій стверджує, що Сівкович був співробітником радянських і, найімовірніше, російських спецслужб, тому, для тих, хто з ним працював, даний факт не красить їх біографію, зокрема, мова йде про Данила Гетманцеве.

Тому, Данило Гетманцев надав свої пояснення щодо зауважень Громадської ради, зазначивши, що з наявних у його суддівському досьє матеріалів видно, що дохід в ТОВ "Юрімекс" не є його єдиним джерелом доходу.

За його словами, в сукупності виходила сума, яка дозволяла покривати його побутові потреби, також у нього була досить успішна кар'єра в ТОВ "М. С. Л.", де він пойшов шлях від помічника юриста до першого віце-президента компанії.

“Я звільнився з ТОВ "М.С.Л." в 2011 році, і після звільнення залишилися значні заощадження", – розповів Гетманцев у відповідь на висновки Громадської ради доброчесності.

Громадська рада врахував пояснення і свої висновки скасувала, але незважаючи на це суддею Верховного Суду юрист так і не став, а вирішив займатися переформатуванням бізнес-середовища країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!