Головна Новини Політика зовнішня політика Україна в Мінську підписала «формулу Штайнмаєра»,- ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна в Мінську підписала «формулу Штайнмаєра»,- ЗМІ

Кілька джерел підтверджують інформацію

1 жовтня 2019, 18:03 comments4307
Поділіться публікацією:
Україна в Мінську підписала «формулу Штайнмаєра»,- ЗМІ

Глава української делегації на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську Леонід Кучма підписав так звану "формулу Штайнмаєра" з урегулювання конфлікту на Донбасі, повідомляє "РИА Новости".

"Текст "формули" підписаний в формі, яку погодила контактна група. Поставлені підписи всіх учасників: України, "республік" ("Л/ДНР" — ред.), Російської Федерації та ОБСЄ", — сказало інформоване джерело на переговорах в Мінську.

Інше інформоване джерело також підтвердило підписання Україною "формули".

"Є така інформація, начебто підписали, так", — заявив співрозмовник агентства, додавши, що деталі пізніше розповість представник ОБСЄ Мартін Сайдік.

Відзначимо, "формула Штайнмаєра" у відомому трактуванні передбачає паралельне введення заходів щодо безпеки (розведення техніки і живої сили уздовж лінії розмежування) і прийняття Україною політичної частини Мінських угод. Мова йде про проведення на підконтрольних територіях місцевих виборів під контролем ОБСЄ, після чого Рада має надати окупованому зараз Донбасу особливий статус.

Нагадаємо, колишній парламентер від України в Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний оприлюднив документ про реалізацію "формули Штайнмаєра".

Колишній президент Петро Порошенко заявив, що справжнім автором так званої "формули Штайнмаєра" є міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

Як повідомляв сайт "Коментарі", міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявив, що українське керівництво підтримує проведення місцевих виборів на окупованій території Донбасу за "формулою Штайнмаєра".

Представник України в Тристоронній контактній групі, колишній президент Леонід Кучма заявив, що виконання так званої "формули Штайнмаєра" має здійснюватися без порушення державних інтересів України. Зокрема, не можна, на його думку, проводити вибори на окупованих територіях до виведення звідти збройних формувань РФ.

У той же час, за словами Пристайка, "формула Штайнмаєра" стосується тільки закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей" і не визначає проведення місцевих виборів на окупованих територіях або знаходження там військ.

18 вересня на засіданні контактної групи в Мінську представники української делегації відмовилися підписувати "формулу Штайнмаєра", заявивши, що документ не передбачений мінським комплексом заходів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!