Головна Новини Політика зовнішня політика Зеленський підтвердив погодження формули Штайнмаєра
commentss НОВИНИ Всі новини

Зеленський підтвердив погодження формули Штайнмаєра

Формулу Штайнмаєра буде імплементовано в новий закон про особливий статус Донбасу

1 жовтня 2019, 19:49 comments5603
Поділіться публікацією:
Зеленський підтвердив погодження формули Штайнмаєра

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна підтвердила текст формули Штайнмаєра, яка у подальшому увійде до нового закону щодо статусу Донбасу.

"Ми відповіли на лист пана Сайдіка, що ми погоджуємо текст формули Штайнмаєра", — заявив український президент на спеціальному брифінгу.

За його словами, формулу Штайнмаєра буде імплементовано в новий закон про особливий статус Донбасу, який буде прийнято у зв’язку з тим, що дія чинного закону спливає 31 грудня 2019 року.

При цьому Зеленський зазначив, що у новому законі не буде "перейдено жодної червоної лінії" та "не буде ніякої капітуляції".

"Формула Штайнмаєра — це одне-два речення… Тимчасовий закон про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей… починає діяти на постійній основі за умови, коли там відбудуться місцеві вибори, проведені згідно з Конституцією України та законодавства України, а також після публікації звіту ОБСЄ, що вибори відбулися за стандартами ОБСЄ та міжнародними стандартами демократичних виборів", — пояснив Зеленський.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Комітет рекомендував Раді повторно розглянути законопроект про прослуховування нардепів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!