Головна Новини Політика зовнішня політика Макрон схвалив повернення Росії в ПАРЄ
commentss НОВИНИ Всі новини

Макрон схвалив повернення Росії в ПАРЄ

На думку Макрона, це дозволить повернути політику Росії до європейського гуманізму

1 жовтня 2019, 21:10 comments2159
Поділіться публікацією:
Макрон схвалив повернення Росії в ПАРЄ

Президент Франції Еммануель Макрон заявив про повну підтримку повернення російської делегації до Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ). Про це повідомляє УНІАН.

Глава Франції з трибуни заявив, що ПАРЄ переслідує завдання відновити єдність Європейського континенту на основі спільних цінностей.

"Я знаю, наскільки різняться думки в  питанні, яке місце Росії в Асамблеї зайняти. Комітет міністрів прийняв рішення, щоб Росія залишилася в Раду Європи... Тим самим ми повернулися до нормального функціонування Ради Європи. Я думаю, що без цих спільних зусиль ми криза взагалі не подолали б. Я думаю, що наслідки були б небажаними. Найбільш негативними для наших народів і для захисту їх прав ", — позначив Макрон.

Президент окреслив, що рішення про повернення російської делегації в асамблеї жодним чином не впливає на рішучість європейських держав щодо конфліктів Росії, що відбуваються на територіях України, Грузії, Кавказу і Придністров'я.

При цьому Еммануель Макрон не заперечує, що ПАРЄ піддається за це міжнародної критики цілком обгрунтовано, але перебування РФ в Раді Європи дало російському суспільству мораторій на смертну кару, можливість звернення до ЄСПЛ у конкретних справах.

"Таким чином, права російських можуть бути захищені в Європейському суді у справах проти уряду", — резюмував він.

Нагадаємо, вчора в Парижі президент Еммануель Макрон зустрівся з російським колегою Володимиром Путіним після траурної літургії на похоронах Жака Ширака.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!