Головна Новини Політика зовнішня політика Німецькі експерти прокоментували підписання Зеленським "формули Штайнмайера"
commentss НОВИНИ Всі новини

Німецькі експерти прокоментували підписання Зеленським "формули Штайнмайера"

Вони вважають, що значення цієї події явно перебільшена в Україні

2 жовтня 2019, 19:52 comments2276
Поділіться публікацією:
Німецькі експерти прокоментували підписання Зеленським "формули Штайнмайера"

Німецькі експерти закликають не перебільшувати значення "формули Штайнмайера", підписаної вчора президентом України Володимиром Зеленським, і називають реакцію на цю подію певних сил в Києві перебільшеною. Про це передає видання Deutsche Welle.

"Реакція на це є дещо перебільшеною, оскільки" формула Штайнмайера "описує не більше ніж взаємозв'язок між проведенням виборів і вступом в силу особливого статусу", — відзначає експерт Німецького товариства зовнішньої політики Вільфрід Ільгов.

Сьюзан Стюарт з берлінського Фонду науки і політики також нагадує, що мова йде про першу спробу "трохи конкретизувати тільки одну частину мінських домовленостей" і що ще занадто рано давати оцінки тому, до чого це в результаті може привести.

"Думаю, що згода на так звану  "формулу Штайнмайера" ставить більше запитань, ніж дає відповідей", — говорить Стюарт.

Експерт перераховує питання, які залишаються відкритими і без відповідей на які неможливо зрушити з мертвої точки мінський мирний процес: передумови, які повинні бути виконані перед проведенням виборів, яким чином буде сформульований закон про особливий статус Донбасу, як буде врегульовано виведення збройних формувань з Донбасу і — можливо, найбільш спірне питання — відновлення контролю над кордоном.

"Тільки той факт, що є нарешті згоду щодо" формули Штайнмайера ", ще не означає, що ми побачимо реальний прогрес", — вважає Стюарт.

Втім, експерти попереджають про існування певних потенційних ризиків для України в процесі подальшої реалізації Мінських домовленостей після узгодження "формули Штайнмайера". Як пояснює Вільфрід Ільгов, вони полягають в тому, що зі складного процесу врегулювання конфлікту був узятий тільки один пункт, і при цьому, наприклад, немає ніяких гарантій того, що до виборів припинять своє існування так звані "народні республіки Л / ДНР".

"Немає рішення цього питання, також немає рішення і домовленості про гарантії безпеки політичного процесу, який буде проходити перед виборами. І в цьому полягає небезпека того, що Україна потрапить в процес, в якому вона буде робити односторонні поступки, які в підсумку можуть привести до втрат в питаннях безпеки і суверенітету ", — переконаний експерт.

При цьому Ільгов додає, що поки з узгодженням "формули Штаймаера" Київ "нічого принципово не втратив".

Нагадаємо. раніше портал "Коментарі" повідомляв про позицію т.зв. "глав народних республік" Донбасу щодо підписання українським головнокомандувачем Володимиром Зеленським "формули Штайнмайера".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!