Головна Новини Політика зовнішня політика Україна запустила систему, яка знизить корупцію на митниці
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна запустила систему, яка знизить корупцію на митниці

ІТ-рішення обійшлося державі в 1 гривню

3 жовтня 2019, 09:47 comments1726
Поділіться публікацією:
Україна запустила систему, яка знизить корупцію на митниці

Уряд запустив систему, яка дозволить знизити корупцію на митниці. ІТ-рішення обійшлося державі в 1 грн. Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" написав міністр Кабміну Дмитро Дубілет.

"Ми запускаємо систему, яка дозволить трохи знизити корупцію на митниці. ІТ-рішення обійшлося державі в 1 грн. Вчора ми проголосували за нього на Кабміні, і розраховуємо запустити протягом тижня", — написав Дубілет.

За його словами, Кабмін створив єдиний бізнес-процес на базі iGov / iDoc. Силовики зможуть подавати т. н. орієнтування, які зобов'язують додивлятися вантажі підозрілих компаній, тільки в електронній формі, у заданій формі за погодженням заданих людей в центральному офісі. І на стороні митниці такі запити будуть прийматися тільки з цього процесу (в електронній формі).

Дане рішення дозволить знизити корупцію.

Дубілет зазначив, що iGov — це волонтерський проект. Держава взяла за 1 гривню його собі на баланс iDoc (документообіг, створений на базі iGov) і може запускати подібні проекти за пару тижнів і безкоштовно.

Як повідомляло видання "Коментарі", президент Дональд Трамп розповів про те, що його липневий телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським стосувалося корупції, і він не хотів би виділяти гроші корумпованій країні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!