Головна Новини Політика зовнішня політика Колишній генпрокурор Віктор Шокін пояснив зупинку розслідування проти компанії, де працював син Байдена
commentss НОВИНИ Всі новини

Колишній генпрокурор Віктор Шокін пояснив зупинку розслідування проти компанії, де працював син Байдена

Всьому виною страх перед США

3 жовтня 2019, 11:40 comments1753
Поділіться публікацією:
Колишній генпрокурор Віктор Шокін пояснив зупинку розслідування проти компанії, де працював син Байдена

Віктор Шокін, який займав посаду Генпрокурора у 2015-2016 роках зупинив розслідування проти газовидобувної компанії Burisma Group, членом ради директорів якої був Хантер Байден. За словами чиновника, сталось це через тиск зі сторони США.

"Розслідування припинилося через страх перед США", — заявив Шокін особистому адвокату Трампа Рудольфу Джуліані. Нотатки адвоката, які він робив на зустрічі з колишнім генпрокурором оприлюднила телекомпанія Fox News.

З текстів зрозуміло, що Шокін нібито намагався довести розслідування до кінця, але Джеффрі Паєтт, який був послом США в Україні у 2013-2016 роках сказав, що розслідування треба провести в "білих рукавичках". На думку нашого екс генпрокурора це означало, що "нічого не треба робити".

Нагадаємо, що у 2014 році Генпрокуратура почала розслідування кримінального провадження по злочинній діяльності дочірніх компаній Burisma в Україні. За інформацією відомства, через махінації з цінами на газ компанія, не доплатила податків на 1 млрд грн. Саме в той період одним із співвласників компанії був Хантер Байден, а його батько тоді займав посаду віце-президентства Сполучених Штатів.

Раніше "Коментарі" писали, що НАБУ заперечує розслідування відносно сина Байдена



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Fox News
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!