Головна Новини Політика зовнішня політика Суд не побачив підстав для скасування рішення Нацради щодо ліцензії "112 Україна"
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд не побачив підстав для скасування рішення Нацради щодо ліцензії "112 Україна"

Суд відмовив у задоволенні позову телеканалу «112 Україна» з проханням скасувати рішення Нацради

3 жовтня 2019, 14:23 comments3034
Поділіться публікацією:
Суд не побачив підстав для скасування рішення Нацради щодо ліцензії "112 Україна"

Окружний адмінсуд Києва відмовився задовольнити позов телеканалу "112 Україна", який просив скасувати рішення Нацради з теле та радіомовлення про позбавлення його ліцензій. Про це повідомила прес-служба суду.

"Розглянувши докази та доводи заявника..., суд прийшов до висновку, що не бачить підстав для задоволення відповідного заяви. На даний момент позивачі не надали суду достатніх доказів для обґрунтування заяви та належні докази наявності очевидної ймовірності заподіяння шкоди їх правам, свободам та інтересам для прийняття рішення щодо справі", — йдеться в повідомленні.

Раніше телеканал звернувся до суду з позовом про скасування рішення Національної ради з телебачення і радіомовлення України, який 26 вересня позбавив п'ять телекомпаній, що входять в холдинг "112 Україна", ліцензій на ефірне мовлення на всій території країни. Нацрада обґрунтував своє рішення тим, що телеканали, які входили до холдингу, згідно з умовами ліцензій повинні були вести мовлення як регіональні, а не здійснювати ретрансляцію загальнонаціонального каналу "112 Україна". Як пояснив на засіданні член Нацради Олег Черниш, відтепер "112 Україна" зможе вести мовлення лише в кабельних мережах, в інтернеті, а також за допомогою супутникового зв'язку.

Нагадаємо раніше повідомлялося, що Телеканал 112 Україна скасував показ фільму Олівера Стоуна "Нерозказана історія України" (Revealing Ukraine) за рекомендацією Міжнародної редакційно ради. Як зазначено в публікації, рекомендації були отримані через можливих санкцій до телеканалу, а також ймовірності відкриття кримінальних справ по анонсування кінострічки Олівера Стоуна.

"Revealing Ukraine" — документальний фільм, в якому висвітлюються події на Майдані в 2013-2014 роках, конфлікт на Донбасі і взаємозв'язок українських подій з втручанням Російської Федерації в американські вибори.

Крім цього, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення позапланово перевіряла компанії ТОВ "Новий формат ТВ", ТОВ "Аріадна ТВ", ТОВ "Партнер ТВ", ТОВ "ТВ Вибір" і ТОВ "Лідер ТВ", які ведуть мовлення в цифровому мультиплексі МХ-5 з логотипом "112 Україна".

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", канал "112 Україна" скасував показ фільму Стоуна з Медведчуком.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!