Головна Новини Політика зовнішня політика "МЗС Туреччини не в курсі проведення в Стамбулі Турецько-Кримського форуму", - посол України
commentss НОВИНИ Всі новини

"МЗС Туреччини не в курсі проведення в Стамбулі Турецько-Кримського форуму", - посол України

Посол Сибіга назвав організацію такого форуму провокацією з боку РФ

3 жовтня 2019, 16:55 comments2277
Поділіться публікацією:
"МЗС Туреччини не в курсі проведення в Стамбулі Турецько-Кримського форуму", - посол України

Надзвичайний і повноважний посол України в Туреччині Андрій Сибіга заявив, що офіційна влада Стамбула не сповіщені про проведення "Турецько-Кримський економічного форуму", який був анонсований на 1 жовтня. Про це він написав у себе в Twitter, також закликавши місцевих бізнесменів бойкотувати заявлене участь в заході, який є чистої води провокацією.

"Проведення цього заходу — це спроба приховати за красивими словами провокаційні дії. Це чітка спроба російського окупанта легітимізувати окупацію Криму. Ми довели до відома турецьку сторону про нашу занепокоєність і неспокої спланованим черговим провокаційним заходом т.зв. окупаційної влади спільно з місцевими маргіналами, які , прикриваючись назвою "Економічний форум в Стамбулі", намагаються провести захід із залученням якомога більшої аудиторії та місцевих ЗМІ ", — позначив консул.

oVUbZPyhrbVH40vH7690HygFO.jpg

Сибіга запевнив, що Посольство України в Туреччині знаходиться в прямому контакті з МЗС Туреччини і місцевою владою з цього питання, зокрема були проведені відповідні зустрічі, направлена ​​нота в МЗС Туреччини, також звернення в центральні промислові, комерційні союзи, щоб ті поставили до відома в регіонах і попередили про неучасть в такого роду заходах.

"У МЗС Туреччини ми в черговий раз отримали чіткі запевнення, що турецька позиція тверда, незмінна, базується на підтримці територіальної цілісності, суверенітету України і невизнання окупації Криму. Таким чином, можемо говорити про відсутність офіційних турецьких чинників, відсутність освітлення цієї події центральними ЗМІ в Туреччини", — позначив він.

Також Сибіга позначив, що подібний захід носить не одиничний характер і представникам турецьких відомств доводиться регулярно викривати спроби організовувати подібні заходи з представниками окупаційної влади або на території Туреччини, або спроби запросити турецьку сторону до участі у відповідних заходах в окупованому півострові.

"Ці спроби ведуться постійно і ми це все відстежуємо і реагуємо", — позначив український посол.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що влада Анкари готові взяти на себе відповідальність у зв'язку з будівництвом житлових зон для розселення сирійських біженців на кордоні з Сирією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!